Over ons

Het Sint Vitusgebouw

Het Sint Vitusgebouw is het sociaal-culturele centrum van Blaricum. Ooit is het Vitus ontstaan als patronaatsgebouw, bedoeld voor samenkomsten voor o.a. verenigingen, belangenverenigingen en voor de nodige ontspanning.

Dit karakteristieke verenigingsgebouw uit 1911 ligt schitterend gelegen in het Gooi. Het gebouw bestaat uit een grote zaal (160 m²) met bar en toneel, een kleine zaal (42 m², eind 2011 gerestyled) en beschikt over een terras met loungesetjes onder prachtige lindebomen, met uitzicht op de toren van de Sint Vituskerk en de voormalige Bernardusschool, waar een dépendance van het gemeentehuis -met trouwzaal- is gevestigd.

Een begrip in het Gooi

Voor veel mensen is het Vitusgebouw een begrip. De laatste jaren is het Vitus uitgegroeid tot een multifunctioneel gebouw. Het hele jaar door worden er bruiloften, partijen, vergaderingen, toneeluitvoeringen, verkoopdagen of sportavonden gehouden. Maar ook voor het geven van cursussen kunt u bij ons terecht. En natuurlijk is het tijdens de Blaricumse Kermis groot feest. Het is een karakteristiek gebouw met veel sfeer.

Personeel

Ons personeel werkt al jaren in het Vitusgebouw, ze hebben zeer veel ervaring met het verzorgen van allerlei feesten, partijen en condoleances. Met enorm enthousiasme zullen we er alles aan doen uw dag/avond tot een onvergetelijk, geslaagd evenement te maken. Wij beschikken over alle benodigde diploma’s en vergunningen.

Wij informeren u graag vrijblijvend in een persoonlijk gesprek wat onze mogelijkheden zijn.

De exploitanten:

Marita Steenbeek

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Marita Steenbeek, geboren en getogen in het mooie Blaricum. Als dochter van een “authentieke” Blaricummer en een Brabantse moeder groeide ik hier op, ging naar de Bernardus en had een enorme fijne jeugd, samen met mijn twee zussen en broertje. Als klein meisje kwam ik al in Het Vitus voor kinderdisco, carnaval, schoolmusical en andere activiteiten. Toen heb ik al geroepen dat ik ooit Het Vitus zou willen hebben. Ook heb ik lopen dagdromen met mijn zussen hoe dat dan zou zijn. Lekker fantaseren over als we groot zouden zijn en Het Vitus zouden “hebben”. Vroeger heb ik heel veel gewerkt voor een hostessbureau waar ik “de spin in het web” was en van alles moest organiseren en regelen. Geweldige baan.  Ik vind het fantastisch dat het zo ver is gekomen dat wij Het Vitus exploiteren. We doen er alles aan om alle feesten, partijen, vergaderingen, condoleances en andere activiteiten zo te laten lopen als men wenst. 

Erik Joosen

Ik ben Erik Joosen, geboren in Vreeland, opgegroeid in een gezin met nog een broer en twee zussen. In 1988 ontmoette ik Marita en al snel gingen we in Blaricum samen wonen. Vanaf het begin heb ik me hier enorm thuis gevoeld. Toen wij hoorden dat Wil en Kees gingen stoppen met Het Vitus hebben wij geen seconde getwijfeld om een kans te wagen. Ik vind het een enorme uitdaging. We hebben zeer veel ervaring in het organiseren van allerlei activiteiten. we hopen veel te kunnen betekenen voor alle leeftijdsgroepen in Blaricum en omgeving.